HÍREK 45.

„Meleg fogadtatást kapott Németországban a Hitlernek öltözött színész

Négy hétig járta Németországot egy színész Hitlernek öltözve, azt mondja, megdöbbentette, milyen meleg fogadtatásban volt része. A beöltözést Oliver Masucci egy forgatás kedvéért csinálta. A Nézd, ki van itt című filmet ezen a héten mutatják be, Timur Vermes több millió példányban elkelt szatírájának az adaptációja. A bestseller alaphelyzete, hogy Hitler 2011-ben felébred, celebbé válik, és újra politizálni kezd.

A színészre sokan rámosolyogtak, kezet ráztak vele, vagy éppen megkérték, hadd készítsenek egy közös fotót. "Ijesztő volt látni, mennyien megnyíltak" - mondta Masucci a Reutersnek. "Azt gondolták, itt egy olyan ember, akinek elmondhatják, bármit is gondolnak. És néha eléggé veszélyes volt, amit gondoltak". A színész szerint forgatás közben jól érezhető volt, hogy a német középosztály jobbra sodródik.

A Hitler-jelmezes figura fogadtatásáról a film rendezője, David Wnendt is azt mondta: sokkolta őt. "Hogy lehet az, hogy ilyen sokan reagálnak pozitívan Hitlerre, hogyan fogadhatják el őt?" - kérdezte a rendező a német ARD televízióban.”

Na, most akkor ehhez a „hírhez” vagy nem teszek hozzá semmit, vagy írok róla egy ezer oldalas esszét. Hm… Maradjunk középen. Mondjuk ennél a három pontnál:

1.: Amit a németek lelkével műveltek a második világháború óta, az egyszerűen elviselhetetlen és feldolgozhatatlan.

2.: A liberális demokrácia és a globális, tőkés világgazdaság egy pöcegödör lett.

3.: Megint kitaláltak valami életidegen, rohadt hazugságot, amivel be akarják bizonyítani, hogy a németek tulajdonképpen még mindig nácik.

(Bónusz pont: Menjetek a picsába!)

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/21596/pics/14445602511124060_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?