HÍREK 39.

„Egyre nehezebb napjai vannak Merkelnek, sajátjaitól kapott fejmosást

Angela Merkel népszerűsége egyre csökken, már saját párttársai is éles kritikával illetik a német kancellár menekültekkel szembeni befogadó politikáját. Most 34 CDU-politikus írt neki levelet, amiben azt kérik, hozzon olyan intézkedéseket, amelyek tényleg vissza tudják fogni a menekültáradatot, mert Németország lassan megtelik, és képtelen lesz kezelni a helyzetet.

Egyre nehezebb napjaivannak Angela Merkel német kancellárnak azóta, hogy kijelentette: Németország befogadja a szíriai menekülteket. A kancellár népszerűségi mutatója a Forsa közvélemény-kutató intézet legfrissebb mérése szerint tovább csökkent, és idei mélypontjára süllyedt. A felmérés azt is kimutatta, hogy a konzervatív CDU/CSU pártszövetség támogatottsága is visszaesett, és elkezdett erősödni a legnagyobb parlamenten (Bundestag) kívüli erő, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali populista párt.

Focus Online eközben megszerzett egy levelet, amit Merkel sajátjai, az általa vezetett CDU 34 politikusa intézett hozzá, és amiben kritizálják menekültpolitikáját. A levélben azt írják, hogy a jelenleg folytatott "nyitott határok politikája" sem az európai, sem a német jognak nem felel meg, ráadásul nem cseng össze a CDU politikájával sem.

A levél szerint a Kereszténydemokrata Unió tagjainak és választóinak nagy része nem érzi képviselve magát a német kormány menekültügyi lépéseit figyelve. Megjegyzik, hogy nagy aggodalommal figyelik, ahogyan menekültek irányítatlan tömege érkezik naponta az országba, a szíriai menekültek mellett bőven jönnek Albániából, Afganisztánból, Pakisztánból és Afrikából is migránsok, miközben az uniós partnerországok - Görögország, Olaszország, Magyarország, Horvátország, Szlovénia és Ausztria - az érvényben lévő uniós joggal szembemenve a legtöbb esetben egyszerűen továbbküldik őket Németországba".

Németország felvevőképessége a határán van - hangsúlyozzák-, pedig a következő hónapokban sem áll meg a menekültáradat, és az országnak már most gondjai vannak az eddig megérkezettek ellátásával. A menekültek többségét belátható időn belül nem lehet integrálni a német munkaerőpiacra - vélik a levélírók, ráadásul a migránsok többsége olyan országokból érkezik, ahol az uralkodó társadalomkép jelentősen eltér a nyugati értékektől.

A CDU politikusai szerint az érkező bevándorlóknak először meg kell tanítani a demokratikus jogállam működését, a véleményszabadságot és a vallások kritizálásának szabadságát, a különböző vallások békés együttélését, a nemek közti egyenjogúságot és azt is, hogy nem lehet diszkriminálni a szexuális kisebbségeket, és el kell fogadni Izrael létjogosultságát.

Azt is írják, hogy ők az olyan lépéseket támogatják, amik a Szíriával szomszédos országoknak segítenek, jobban védik az EU külső határait, felgyorsítják a menedékkérelmi eljárásokat, és anyagi helyett természetbeli segítséget nyújtanak a menekülteknek. Szerintük a kormányzat eddigi intézkedései nem járultak hozzá a Németországba érkező menekültáradat csökkentéséhez, ezért arra kérik Merkelt, hogy gyors és hatékony megoldást keressen.

Erre ötleteket is adnak, például azt, hogy a biztonságos országból érkező menekülteket a törvény alapján már a határnál fordítsák vissza, a már Németországban lévő ilyen migránsokat a dublini egyezmény szerint küldjék vissza a megfelelő EU-országokba, segítsék jobban Görögországot és Törökországot, hogy meg tudják védeni a határaikat, amelyek jelenleg "gyakorlatilag nyitva vannak".

Arra kérik Merkelt, hogy újsághirdetésekben jelezze azokban az országokban, ahonnan a menekültek érkeznek, hogy a nem politikai menekülteknek nincs joguk Németországba bevándorolni, és azonnal visszautasítják őket, valamint hogy a politikai menekülteknek sincs joguk kiválasztani azt az országot, ahol élni szeretnének.”(HVG.hu)

Értem. Valaki szóljon már a németeknek, meg a CDU-CSU képviselőknek, hogy nyugodjanak meg, a magyar kormány és a magyar miniszterelnök hónapok óta ezt mondja. És azt is mondja meg nekik valaki, hogy örülünk, ha kicsit későn is, de lassan mindenkinek kinyílik a szeme.

Na, csók mindenkinek! Hajrá Németország!

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/21525/pics/14442488706581832_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?