Obama még annál is durvábban kiakadt az oroszokra

„Obama még annál is durvábban kiakadt az oroszokra 

Barack Obama amerikai elnök egy formális megjelenésre készült vasárnap, hogy elbúcsúztassa a távozni készülő Arne Duncan oktatásügyi államtitkárt, de az esemény vége az lett, hogy újságírói kérdésekre reagálva a korábbiaknál is feldúltabban kritizálta az orosz külpolitikát és Vlagyimir Putyin elnököt.

Az oroszok napok óta bombázzák Szíriát, de nem az Iszlám Állam által felügyelt területeket vették célba, hanem távolabb eső más, Asszad-ellenes felkelő csoportokat támadnak – köztük olyanokat is, akik élvezik az Egyesült Államok támogatását. Emiatt a Fehér Ház álláspontja az, hogy az oroszok valójában csak tovább szítják a szíriai polgárháborút. Mint ismert, Putyin nagy támogatója Bassar el-Asszad rezsimjének és érdekelt a status quo fennmaradásában, az iráni vezető pedig maga is támogatója a beavatkozásnak.

“Putyin szíriai fellépése a gyengeség, és nem az erő jele - kommentálta a beavatkozást az amerikai elnök, aki jócskán tovább is ment ennél, és ezt is mondta, hogy “ma Irán és Asszad adja a Putyin-vezette koalíciót. A világ többi része pedig a miénket.”

Obama szerint az orosz akciók elsősorban az ő belpolitikai népszerűségének növelését célozzák, és kritizálta az amerikai sajtót is, amiért úgy állítja be Putyint, mint aki nemzetközileg megerősödött az elmúlt napok és hetek eseményei nyomán.

Az elnök szerint az oroszok gyengeségét mutatja a két nagyhatalom közti gazdasági különbség, ami putyini hiedelemmel ellentétben nem a nemzetközi szankciók oka, hanem annak köszönhető, hogy az oroszok túlzott arányban támaszkodnak az olaj és egyéb nyersanyagok exportjára.” (Newsweek444.hu) 

Ön, Elnök Úr természetesen még ennél durvábban is kiakadhat az oroszokra. Ez nem csak joga, de egyben elidegeníthetetlen része is annak a visszataszító és aljas szerepjátéknak, melyet Ön és az Ön hazája játszik a világgal és a világban.

Önök, Elnök Úr, farizeusok. Önöknek soha nem számítottak sem az emberi jogok, sem a törvények, Önök soha nem tartották tiszteletben sem az emberiességi szempontokat, sem pedig az íratlan erkölcsi szabályokat.

Önök hazudnak, és bármilyen eszközzel képesek és hajlandóak érvényesíteni vélt vagy valós érdekeiket.

Önök a világ bármelyik despotájával és tömeggyilkosával vígan paroláznak, ha ezt tartják célravezetőnek, és egy jámbor báránykáról is „bebizonyítják”, hogy tömeggyilkos, ha éppen úgy tartják szükségesnek.

Önök most éppen Aszad elnököt nevezték ki ügyeletes főgonosznak. Ellene fegyverezték fel az ISIS-t, ellene robbantották ki azt a gyilkos polgárháborút, amely miatt Szíria egy hatalmas temetővé változott, ahonnét milliónyi ember menekült el, és vette Európa felé az irányt.

Önök ugyanezt tették Afganisztánban is, Irakban is, és az Önök felelőssége Ukrajna destabilizációja is.

Önök bárhol is „nyújtanak segítséget”, nem marad más önök után, mint vér, szenvedés és romok és halál.

Önök rosszabbak, mint a Szovjetunió volt valaha.

Önöket minden normális ember megveti, Önöktől mindenki fél.

Ön ne háborogjon, ne beszéljen félre és ne beszéljen ostobaságokat, hanem töprengjen el azon, miképpen lett ilyen ocsmány az Amerikai Egyesült Államok, mindannyiunk egykori példaképe.

(Lassan majd mindannyian ráébredünk a valóságra…)

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/21455/pics/14440500277877204_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?