HÍREK 31.

„Minden menekültet visszatoloncolnának az Égei-tengerről 

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung értesülései szerint az Európai Bizottság és Törökország tervet dolgoztak ki az Égei-tenger lezárásáról. Az elképzelés szerint a török és görög parti őrség az uniós határvédelmi ügynökség a Frontex irányításával teljes egészében lezárja a két ország tengeri határát,

minden menekültet, akit a tengeren fognak el, visszatoloncolnak Törökországba.

A tervről az EB vezetője, Jean-Claude Juncker szorosan egyeztetett Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia elnökkel. Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn látogat Brüsszelbe, hogy megvitassa a tervet – Brüsszelben azt remélik, hogy meg is állapodhatnak, és minél hamarabb meg is valósítják a tervet.

Angela Merkel egy szombati nyilatkozatában kiemelte, hogy a menekültválság globális kihívás, amellyel csak az EU részvételével lehet megbirkózni. Az európai “komponens” azt jelenti hogy “megvédjük külső határainkat”, méghozzá “közösen”, és ezzel “rendezetté tesszük a bevándorlást”. (Via MTI, 444.hu) 

Nahát! Micsoda váratlan fordulat! „Orbanizálódik” egész Európa? Vagyis megjön lassan mindenkinek a józan esze? Csak azt nem tudom, a sok liberális fasz ezek után majd hova jár tüntetni? Egyenesen Törökországba? Vagy a Bundestaghoz? Netán Juncker bácsi nyaralójához?

Addig, ameddig eldöntitek, egy áthidaló megoldás: szépen ereszkedjetek térdre, és csókoljátok meg a seggünket… 

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/21420/pics/14439573315654987_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?