Ó, HÁT MEGVAN A LÉNYEG!

Kiszivárgott, hogy a szegény hülye bácsi, Jean-Claude Juncker milyen új javaslattal fog előállni az Európai Bizottság nevében, menekült ügyben.

E szerint marad a kvótarendszerről szőtt álom, mert ezt Merkel álmodja rendületlenül, és ő olyan erősen tud álmodni, hogy ezt a marhaságot júniusban még határozottan elutasító Franciaország, Spanyolország és Ausztria ma már lelkesen támogatja.

Vajon milyen lófejet tett be Merkel az említett három ország ágyába…

No, de lássuk az újdonságokat – illetve csak kettőt. Azt sikerült kitalálni, hogy befogadott menekültekként 6000 (hatezer) eurót kap a befogadó tagállam. Remek!Ám ha valaki nem akar kvótát, akkor ezt a nem akarását pénzzel megválthatja. 6000 (hatezer) euróval be nem fogadottanként.

Mostantól tehát: „Nem akarásnak hat rugó a vége”.

Mennyire gusztusos mi? Milyen elvszerű, milyen emberjogi. Éppen olyan, mint ez az egész kibaszott világ körülöttünk.

És persze az a legjobb benne, hogy ezen a kiskapun majd megint a gazdag tagországok tudnak kislisszolni. A kicsik és szegények meg újfent szophatnak.

Ja! Majd’ elfelejtettem! A keleti tagállamok (V4-ek és a baltiak, akik jelen állás szerint meg fogják vétózni a kvótát) akkor is felmentést kaphatnak, ha Ukrajnából menekülthullám indulna el feléjük. Ez szép, tényleg. Viszont a menekültekként elvileg járó 6000 euró az ukrajnai menekültekre nem vonatkozik.

Hát miért is vonatkozna… 

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/20110/pics/lead_800x600.png
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?