A JÓ PÉLDA

"Nem akarok egy olyan országban élni, ahol egy Vasfüggöny áll. El kell gondolkodjak azon, hogy hol folytassam az életem. Talán Afrikában vagy Csehországban. Egy szabad országban szeretnék élni." 

Nemes Gyula veretes szavai ezek.

Nemes Gyula filmrendező.

Rendezett filmet. Az a címe, hogy Zéró. Nagyon jó film lehet. Onnan lehet tudni, hogy nagyon jó film lehet, hogy a rendező, Nemes Gyula mondja:

"Tömegeket fog a moziba vonzani, hogy húskampóra akasztják az öltönyös vezetőket, véli Nemes Gyula, a Karlovy Varyban szerdán bemutatott Zero című őrült film rendezője. Orbán Viktor arcát végül felismerhetetlenre firkálta, pedig rendszerellenes filmet akart csinálni, 180 millió forintos állami támogatásból. Egy méhész bekattan, és terrorista lesz, mialatt a főszereplő gyönyörű cseh színésznő fanszőrzetét ellepik a beszélő méhek, és mézzel kenegetik magukat a szerelmesek szex közben." 

Minden bizonnyal tömegeket fog moziba vonzani mindez. Lovas rendőrök fognak taposni terhes anyákon.

S erre a nagyszerűségre 180 millió jó rénus magyar forintot kapott Nemes Gyula a Nemzeti Filmalaptól.

Viszont nem akar ebben az országban élni. Mert itt nincsen szabadság. Itt csak 180 millió forint van őrá.

„Egy szabad országban szeretnék élni” – mondja Nemes Gyula filmrendező. Például Afrikában. Jó. Támogatjuk. Benin jut először eszembe. Már csak azért is, mert a Freedom House szerint Benin szabadabb és demokratikusabb, mint Magyarország.

Csak egyszer, egyetlen egyszer élném meg végre, hogy ezek a kretén barmok nem csak pofáznak, hanem tényleg elmennek innen az anyjukba.

Például Nemes Gyula járhatna elöl jó példával.

Mondjuk holnap?

Címkék: Publicisztika
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?