KÉSZÜLŐDÉS

„Ülésezik a DK elnöksége. Készülünk a kormányzásra.”

Ez itt Gréczy Zsolt mondata, melyet megosztott a közzel.

Gréczy Zsoltot amúgy Gyurcsány Ferenc csinálta, még gyerekkorában, használt rongyokból, fűrészporból meg uszadékfából, és az ágya feletti polcon tartotta sokáig. Onnan ugrott le egy napon, akkor Gyurcsány Ferenc ügyesen továbbfejlesztette kesztyűbábnak, és azóta Gréczy Zsolt a Gyurcsány Ferenc személye körüli gréczyzsolt.

Na, most ők üléseznek.

És készülnek a kormányzásra.

Igen. Mindez (az ülésezés és a készülődés) egy csendes, ápolt park közepén lévő, elegáns kastélyban történik. A személyzet felkészült, diszkrét, kitűnő. Legtöbbjüknek felsőfokú képesítése van.

A koszt is remek. Minden igényt kielégítő. Még Vadai Ágit is kielégíti. Naponta háromszor osztják, porcelánban, nem műanyagban.

Az ülésezés konkrét helyszíne a kastély központi terme. Többen is üléseznek ott. A kormányzásra készülődő Gréczy Zsoltékon kívül ott ülésezik Napóleon, két Halié Szelasszié, egy Kutozov, néhány Rommel, egy Hitler és egy Sztálin, bár ez utóbbi kettőt ritkán hagyják felügyelet nélkül.

A többiek teljesen békések és veszélytelenek. Csak tanácskoznak és készülnek a kormányzásra. Vagy csatákra. Mindegy.

Nemsokára ebéd. Utána csendes pihenő. Délután tovább lehet tanácskozni, egészen uzsonnáig. Azt követően szabad foglalkozás –többen azalatt is tanácskoznak és kormányzásra készülődnek-, majd este hétkor vacsora.

Bőséges, kielégítő.

A gyógyszerosztás után tévé. ATV. Tízkor van takarodó.

Az álmok is mélyek, egészségesek. Mindenki biztonságban. Szép, kovácsoltvas rácsok vigyázzák az ablakokat. 

Címkék: Publicisztika
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?